28.02.2024 | 14:57

„Свети Влас Филм Фест“ започва на 6 юли

Второто издание на кинофестивала „Свети Влас Филм Фест“ започва на 6 юли и ще продължи до 9 юли. 

Селекцията включва едни от най-касовите родни заглавия, произведени през последните две години, доказали своето качество и заслужили голям зрителски интерес. Сред тях са и ленти, класирали се в Топ 10 на най-гледаните български филми за 2022 г. 

Киноманите край морето, ще се насладят на едни от най-актуалните български филми, като с голяма част от звездите в тях, ще могат да се срещнат и на живо. Филмите са избрани от Селекционна комисия с членове – кинокритикът Деян Статулов и Тони Добринска.

Журито тази година е в нов състав, като включва популярни имена от екрана, начело с неговия председател – режисьорът, сценарист и продуцент Мартин Макариев. Екипът се допълва от актьора Башар Рахал, актрисата и водеща Диана Любенова, журналистът Иван Гарелов, както и продуцентът и оператор Димитър Гочев.

Откриващата вечер на фестивала стартира в 21:00 ч. в амфитеатър „Арена“ с филма „Петя на моята Петя“ на режисьора Александър Косев. 

Другите заглавия, включени в програмата са „Анна“, „Борсови играчи“, „Рая на Данте“, „След сезона“, „Бягство“, „Шекспир като улично куче“, „Голата истина за група Жигули“, „Жълт олеандър“ и др.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights