12.04.2024 | 20:29

Тази неделя Варна посреща световноизвестния актьор Джон Малкович

Снимка: live.varna.bg

Музикално-театралния спектакъл „Адска комедия: признанията на един сериен убиец“ с участието на холивудската звезда Джон Малкович ще бъде представен на 23 юли от 19.30 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна, съобщава live.varna.bg.

Малкович влиза в ролята на Йохан „Джак“ Унтервегер в неговата посмъртна, т.е. измислена автобиография, която за първи път разказва предполагаемата истина за живота и смъртта на известния сериен убиец от 1970-те. Знаменитите сопрано-певици Чен Райс и Сузане Лангбайн представят жените в живота му и интерпретират арии от Вивалди, Моцарт, Хайдн и Вебер, като темите на всички тях са свързани с любовта и насилието. С тях на сцената излиза и познатият вече на музикалната публика във Варна Мартин Хазелбьок, този път като диригент на основания от него оркестър за барокова музика „Виенска академия“. Автор и режисьор на спектакъла, който продължава да обикаля света вече над 10 години, е Михаел Щурмингер. По време на спектакъла ще има субтитри на български език, той не се препоръчва за лица под 16 години.

Премиерата на „Адска комедия“ е била на 3 май 2008 г. в театър Barnum Hall в Санта Моника с подзаглавие „Съблазън и отчаяние“. Джон Малкович се включва интензивно в работата върху окончателния вариант на текста на Щурмингер и в репетициите. Фактът, че за първи път филмова звезда участва активно в музикално-театрална постановка, със сигурност е една от причините за големия успех на проекта.

Продажбата на билети за „Адска комедия“ във Варна стартира още средата на април, а свободните места свършват само за няколко дни. Поради големия интерес са пуснати в продажба и допълнителни билети. 

„Адска комедия“ е последното събитие от 31-вото издание на Международния театрален фестивал „Варненско лято“ и е част от програма „Интермецо“, която се осъществява съвместно с Международен музикален фестивал „Варненско лято“, чийто организатор е Община Варна. Проектът е подкрепен от Министерство на културата и на Посолството на САЩ в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights