10.12.2023 | 11:39

Театралната версия на филма ,,Отблизо‘‘ оживява на сцената на „Театро“

Театралната версия на филма ,,Отблизо‘‘ на британския драматург и носител на награда „Тони“, Патрик Марбър, оживява тази вечер на сцената на „Театро“, съобщават организаторите.

В главните роли са Александър Сано, Башар Рахал, Луиза Григорова-Макариев, и Любомира Башева. Режисьор на спектакъла е Антон Угринов. 

Марбър е британски комик, драматург, театрален и кино режисьор, актьор и сценарист от еврейски произход.

„Отблизо“, комедия за любов, самоанализ, нечестност и предателство, е представена за първи път в Кралския национален театър през 1997 г. под негова режисура. Сюжетът разкзва за двама мъже и две жени, чиито пътища се пресичат съдбовно след случаен пътен инцидент, който преобразява живота им. Пиесата печели петте най-престижни награди за нова драматургия в Англия и САЩ.

Позната е на българските фенове от филма Closer, носител на две награди ,,Златен глобус‘‘, с участието на Джулия Робъртс, Джъд Лоу, Натали Портман и Клайв Оуен. Режисьор е Майк Нкълс, а световната му премиера е през 2004 г. Действието във филма се развива в съвременен Лондон. 

„Отблизо“ е дисекция на любовта, гарнирана с лъжи, изневери, ревност, страст, сълзи и много смях, посочва критиката. Съществува ли любовен четириъгълник? Има ли безрезервна любов? Мъжка солидарност? Ние ли избираме да се влюбим или любовта избира нас? Това са част от въпросите, които пиесата поставя.

Йоанна Лашкова

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights