27.02.2024 | 2:46

Триумфален успех на първата част на Sofia Opera Wagner Festival с новата постановка на „Пръстенът на нибелунга“

Вълнуваща атмосфера изпълни залата на Софийската опера по време на четирите премиерни вечери на 8, 9, 11 и 13 юли, които преминаха под еуфоричните овации на зрителите.
В операта имаше гости от Германия, Великобритания, Норвегия, Франция, Австралия, Испания, които с вълнение изгледаха „Рейнско злато“, „Валкюра“, „Зигфрид“ и „Залезът на боговете“. Международни признати музикални критици и журналисти вече започнаха да публикуват своите рецензии, в които не скриват възторга си от новия „Пръстен“ на Софийската опера. Те ласкаво отбелязват отличните български гласове, аплодират оркестъра и диригента Константин Тринкс и изразяват огромните си адмирации към режисьора Пламен Карталов за цялостната визия и концепция.

Ето какво споделят те:

Андреа Мерли, Италия
“Тръгвам си от София с пълно сърце и голямо удовлетворение за това, че цялата постановка е направена така, че да бъде разбрана от широката публика, а не само от интелектуалци и музиканти, или пък от критиците.

Грегор Таси, Musicweb International
„Гледал съм „Залезът на боговете“ много пъти в различни театри в Европа, но вашият е най-хубавият – с най-добрите певци, най-добрият оркестър и най-добрата постановка.“

Тони Купър, The Opera Critic
„Наистина фантастично!“
Сред гостите бе и изтъкнатият вагнеров бас Фалк Щрукман, камерзенгер на Виенската опера. Той сподели, че това, което вижда и чува го вдъхновява неимоверно, а изпълнителите са от световна класа.

А Карл Русвурм от Вагнеровото общество в Мюнхен отбеляза:
„Удивен съм от нивото на певците и оркестъра! Гледал съм „Пръстенът на нибелунга“ в почти целия свят и съм особено щастлив, че Пламен Карталов е постигнал такъв изключителен резултат!“

В края на седмицата Вагнеровият фестивал продължава със спектакъл на „Тристан и Изолда“ /23 юли/ и „Парсифал“ /25 юли/. Финалът е на откритата лятна сцена на езерото Панчарево с два спектакъла на „Летящият хорандец“ на 29 и 30 юли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights