17.07.2024 | 20:13

Учебната програма в училищата по изкуствата е в основата на академичното обучение

Снимка: pixabay

Повече от 60 години Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ в Бургас излъчва едни от най-големите български таланти. Училището разширява кръга от специалности с класически танц, както и актьорско майсторство, поп и джаз пеене, сценичен костюм и рекламна графика. 

„Много е шарена палитрата от хора на изкуството в училище. Но това беше един естествен път за развитие на училището – да разшири обхвата на младите хора в града, които се интересуват професионално от изкуство.“

Това казва в интервю за  БНР Златина Пантелеева, директор на Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ в Бургас.

Тя допълва, че учебната програма в училищата по изкуствата е в основата на академичното обучение. По време на своето обучение в училището за музикално и сценично училище учениците извървяват дълъг път, за да се превърнат в завършени артисти, музиканти, певци и танцьори. Деца от 6-годишна възраст имат шанса да бъдат обучавани професионално в музикалното поприще и сценичните изкуства.

„Родителите отново започнаха да разбират, че да се занимаваш с изкуство – това облагородява и създава едни чудесни навици за труд“, посочва Златина Пантелеева. 

Към настоящия момент училището са завършили над 1700 ученици, които са спечелили над 2500 награди от международни и национални конкурси.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights