17.07.2024 | 19:49

Ученици ще изнесат музикален рецитал в Генералното ни консулство в Ню Йорк

За първи път Генералното ни консулство в Ню Йорк ще бъде домакин на музикален рецитал, който ще бъде изнесен от ученици. На 24 юни те ще изпълнят на пиано творби на Йохан Себастиан Бах, Лудвиг ван Бетховен, Йоханес Брамс, Карл Черни, Дейв Грусин, Джордж Гершуин. Младите творци са възпитаници на музикантите Лора Ал-Ахмад и Александър Хаджиевски, съобщиха от дипломатическото ни представителство в страницата си във Фейсбук, цитирани от БТА.  

Българската общност в американския североизток се гордее с големия брой световноизвестни изпълнители на класическа музика, които редовно се изявяват на най-големите музикални сцени, както и в Генералното консулство на България в Ню Йорк. Тези музиканти предават знанията и уменията си на талантливи ученици, почти всички между 6 и 15 години. Всички сте добре дошли, за да ги подкрепите в първото им излизане на сцената“, допълниха от консулството в социалната мрежа.

На 21 юни дипломатическото ни представителство посрещна и българските музиканти Светла Калчева, Йоана Ставрева и Ивелина Иванчева, които изнесоха пред наши сънародници концерт с класическа музика. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights