28.02.2024 | 14:15

В Каварна откриха изложбата „Богатството на Калиакра“

Снимка: Областна управа Добрич

С изложба, подредена в сградата, Община Каварна и Исторически музей – Каварна, отбелязват 20 години археологическо проучване на нос Калиакра

     Областният управител Йорданка Костадинова днес бе гост на откриването на изложбата „Богатството на Калиакра“, с което Община Каварна и Историческия музей в Каварна отбелязват 20 години от възстановяване на археологическото проучване на крепостта на нос Калиакра, съобщават от пресцентъра на Областна управа Добрич. На откриването присъства доц. д-р Бони Петрунова и екипът й. Кметът на Община Каварна приветства всички присъстващи и сподели, че на доц. д-р Бони Петрунова ще бъде присъдено званието „Почетен гражданин“ на Каварна. Доц. Петрунова, която е и директор на Националния исторически музей, заедно с ръководителя на музея в Каварна Пенко Георгиева поканиха жители и гости на Каварна да разгледат находките от дългогодишната работа на археолозите, реставраторите и консерваторите.
     Сред присъстващите на откриването бяха директорът на музея в Балчик – Радостина Енчева, директорът на Регионален исторически музей Добрич – Добри Добрев. Областният управител Йорданка Костадинова обсъди с директорите на културните институти в Каварна и Балчик проблеми и възможности за решенията им.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights