28.05.2024 | 17:44

Валя Балканска открива „Аспарухово пее и танцува“ на 21 юни във Варна

Предстоят пет дни във Варна с „Аспарухово пее и танцува“. Организаторите от Народно читалище „Просвета 1927“ съвместно с Район „Аспарухово“ и финансовата подкрепа на Община Варна са подготвили разнообразна музикално-артистична програма за събора, който се провежда за 56-и път в Аспаруховския парк. Концертите на започват в 20.30 часа, а преди това всеки ден ще има забавни игри с публиката и съпътстваща програма, съобщава Радио Варна.

21 юни, 20.30 часа – Откриване на фестивала с 20 гайдарчета от Гайдарска школа „Тракия“ с ръководител Никола Георгиев, танцова формация „Елбетица“ с ръководител Евгени Чакъров и Петър Янев. Специален гост – неповторимата ВАЛЯ БАЛКАНСКА, чийто глас звучи и в Космоса!

22 юни, четвъртък –  Ден втори с участието на „Балетна школа за принцеси“ с ръководил Йонка Иванова. Мария Лилова – Гласът на България. Специален гост легендата на българската естрада ВАСИЛ НАЙДЕНОВ, начало на концерта – 20.30 часа.

23 юни, петък – Фолклорна магия! От 17:30 ч. започва фолклорна програма с песни и танци, от 18.30 на сцената ще бъдат. ФФ „Авлига“ и ТК „Мегдана“. Специален гост на вечерта е ГЛОРИЯ – начало на концерта 20.30 ч.

24 юни, събота – Ден на читалище „Просвета 1927“! Ще има изложение на всички творчески школи на читалището, сцена „Бъдещи звезди“: A$P , Vanki4A и ALL STARS. В „Алея на творчеството“ – читалня на открито с автора Павлин Павлов, творчески работилници с Живко Дончев – носител на Голямата награда Варна и Таня Танчева. Изложба картини на Златка Божилова.

  • 11:00 ч. Пеят и танцуват децата на Варна
  • 15:30 ч. Никога не ще забравя – хор „Аспаруховски бриз“
  • 16:00 ч. Спектакъл „Морска приказка“
  • 17:00 ч. Еньовден – концерт „Край морето синьо“ и спектакъл „Морскосиньо“
  • 19:00 ч. Празничен водосвет
  • 19:30 ч. Рок група All Stars

Специален гост на вечерта – рок група P.I.F., начало на концерта 20:30 ч.

25 юни, неделя – Закриване на фестивала със спектакъла „Кутия за чувства“ от 18:30 ч. и концерт на Рок група sWitch от 19.30 часа. Специален гост – рок група „КОНТРОЛ“, начало на концерта 20:30 ч.Съборът „Аспарухово пее и танцува“ е ежегоден и се провежда през юни. През 1966 г. е първото му издание. В празничната програма участват съставите от читалище “Просвета”, училищата в района, клубовете на пенсионерите в Аспаруховския район. Обособяват се сцени – рок, поп, фолклорни, на които гостуват самодейци от страната. Съборът завършва с голям концерт на български професионални поп изпълнители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights