01.12.2023 | 22:14

Вики Алмазиду представи своя майсторски клас пред публика

Вики Алмазиду представи своя майсторски клас пред публика, снимка - Йоанна Лашкова/БТА

Вики Алмазиду представи своя майсторски клас от Нов български университет (НБУ) пред публика в първо студио на БНР.

„Една изключително трудна програма на големи композитори – Мишел Льогран, Хенри Мансини, Джони Мандел и Милчо Левиев. Джони Мандел и Мишел Льогран, да споделя, че бяха и негови приятели‘‘. Това бяха първите думи  на Алмазиду след края на концерта, състоял се на 5 юли вечерта. 

Младите изпълнителки бяха облечени с различни сценични костюми, с които Вики Алмазиду е пяла по време на дългогодишната си кариера. В програмата бяха включени 20 песни с филмова музика – както солови, така и дуетни.

В концерта участваха и музикантите – Юлиан Янев, Илия Лазаров и Николай Костадинов – пиано и синтезатор, Арнау Гарофе – сакосфон, Тодор Бакърджиев – тромпет, Хулиян Гарвайо – тромбон, Боян Манолов – бас китара, и Александър Иванов – ударни.

На събитието заместник-ректорът на НБУ – д-р Емилия Димитрова, благодари на певицата за направеното дарение в полза на висшето учебно заведение. „Дарението се състои от архивни документи на маестро Левиев, както и персоналният му роял“, обясни Вики Алмазиду.

Марио Ангелов – директор на дирекция „Музикални продукции и състави‘‘ към БНР, обяви, че четирима  от участниците в майсторския клас за избрани от екипа на БНР да участват в концерт от следващия музикален сезон на биг бенда на БНР. „Ние много държим да помагаме на младите хора‘‘, каза той. Отличените са Елия Тодорова, Ивета Тодорова, Валерия Василенко и Илина Стойнева.

Както писа БТА, майсторският клас на Вики Алмазиду се състоя от 23 юни до 5 юли. От 2006 г. тя и Милчо Левиев провеждат лятна музикална джаз академия в НБУ. След смъртта на маестрото, Вики Алмазиду продължава мисията му да среща младите музиканти със стандартите на джаза.

Гост музикант и преподавател в тазгодишното издание бе известният бас китарист Йотис Кьорцоглу от Гърция. Темата на майсторския клас, а също и на заключителния концерт, бе „Филмовата музика“. 

На събитието Вики Алмазиду бе уважена и от свои приятели от музикалните среди, сред които г-жа Йорданка Христова и  доц. Етиен Леви.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights