20.07.2024 | 7:32

XVIII Национален конкурс за рисунка – дигитална живопис и графика „Моята България“

Младите творци от цялата страна на възраст от 10 до 29 години, имат възможност да демонстрират своите умения в сферата на дигиталното изкуство, като участват в XVIII Национален конкурс за рисунка – дигитална живопис и графика „Моята България“.
Творбите, с които може да се участва в конкурса трябва да са създадени със свободна ръка с електронните инструменти за рисуване на подходящи графични редактори на компютъра например: Microsoft Paint, Corel Painter Classic, Corel DRAW, Adobe Illustrator, Photoshop, Macromedia Free Hand, Wizard brush и др.
Всяка рисунка участваща в конкурса трябва да е представена на хартиен носител – формат А3, без рамка и паспарту.
Рисунките трябва да бъдат изпратени с пощенско клеймо най-късно 25 април 2023 г., на адрес: Младежки център, за конкурса “Моята България”, пл. „Стария орех” №1, ПК 15, 9300 гр. Добрич.
Повече информация може да намерите на сайта: www.ycd.bg и на фейсбук страницата на Центъра.

XVIII НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА РИСУНКА –
ДИГИТАЛНА ЖИВОПИС И ГРАФИКА
„МОЯТА БЪЛГАРИЯ“

Конкурсът за рисунка – дигитална живопис и графика „Моята България“ се организира от Младежки център – Добрич с подкрепата на Община град Добрич.

РЕГЛАМЕНТ

Целта на конкурса за рисунка – дигитална живопис и графика „Моята България“ e децата и младите хора да покажат своя талант; да се създаде по-голям интерес към компютърното рисуване; да се стимулира творческия потенциал на децата и младите хора.

Право на участие в конкурса имат всички деца и млади хора на възраст от 10 до 29 години /навършени към 31 декември 2023 г./ в четири възрастови групи:
І група 10 – 12 години;
ІІ. група 13 – 15 години;
ІІІ група 16 – 18 години;
ІV група 19 – 29 години;
Всеки участник може да изпрати до 2 творби.
Творбите трябва да са създадени със свободна ръка с електронните инструменти за рисуване на подходящи графични редактори на компютъра например : Microsoft Paint, Corel Painter Classic, Corel DRAW, Adobe Illustrator, Photoshop, Macromedia Free Hand, Wizard brush и др.

Всяка рисунка участваща в конкурса трябва да е представена на хартиен носител – формат А3, без рамка и паспарту.
Към всяка творба трябва да бъде приложена декларация за съгласие за предоставяне на лични данни, както и следната контактна информация:
Заглавие на творбата;
Трите имена на автора;
Дата и година на раждане;
Точен адрес;
Учебно заведение (школа);
Адрес за кореспонденция – e-mail; телефон
Име на програмния продукт с който е създадена.

Изисквания към творбите:
Да са рисувани със свободна ръка с инструментите на графичните редактори.
Да не са изработени върху готови картини.
Рисунката да не е участвала в други конкурси.
Творбите да са авторски.

Награди – ще бъдат връчени предметни награди във всяка възрастова група. Компетентно жури ще определи наградените участници в националния конкурс.

    Рисунките трябва да бъдат изпратени с пощенско клеймо най-късно до 25 април 2023 г.,  на адрес:
                 Младежки център 
                 за конкурса “Моята България”
                 пл. „Стария орех” №1, ПК 15
                 9300 гр. Добрич

Резултатите ще бъдат обявени на 05.05.2023 г. на сайта на Младежки център – Добрич – www.ycd.bg и на фейсбук страницата на центъра.

Участвалите в конкурса творби остават във фонда и могат да бъдат документирани и използвани за рекламни материали и други цели на Младежки център – Добрич, без да заплаща права и обезщетения.

С участието си в конкурса, кандидатите приемат личните им данни да бъдат обработвани и използвани единствено за целите и осъществяването на горепосочения конкурс, съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни и прилагането на Регламент /ЕС/2016/679 на Европейският парламент и на Съвета от 27.04.2016г.

За допълнителна информация: тел: 058/60-26-91
0884 311 430 ; 0888 008 483
e-mail: mcd.konkurs@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights