30.05.2024 | 20:11

XXV ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА НАЦИОНАЛЕН ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ЛЮБИТЕЛСКИТЕ ТЕАТРИ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ „КАВАРНА 2023“

От 05.06 до 11.06.2023г. Каварна ще бъде отново притегателен център на любителите на театралното изкуство с юбилейното XXV издание на Националния театрален фестивал на любителските театри. През седемте фестивални дни, на сцената на НЧ “Съгласие 1890“ ще могат да се изявят любителски театрални колективи и читалищни театри без жанрово ограничение.

Фестивалът има за цел да покаже неизчерпаемата жизненост и сила на изкуството, представено от любителските театрални състави. Той има за цел да обогати културното сътрудничество между театралните формации и да утвърди духовното присъствие на театъра в българското културно наследство. Каварна предоставя доказано във времето поле за изява за постановки без възрастово и жанрово ограничение.

Желаещите да се включат в театралния празник, следва да изпратят своите заявки до 25.04.2023г. на адрес: гр. Каварна, ул. “Добротица“ №26, отдел „Туризъм и култура“ или на електронна поща kultura@kavarna.bg. В прикачени файлове са приложени условията за участие и заявка.

След провеждане на селекция, най-добрите театрални постановки ще бъдат включени в програмата на фестивала.

Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на община Каварна – г-жа Елена Балтаджиева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights