01.03.2024 | 23:11

Започва фестивалът „OPERA OPEN“ в Пловдив

С аудио-визуалния спектакъл „Симфонична фантазия“ тази вечер в Античния театър в Пловдив се открива 10-ото юбилейно издание на Фестивала „OPERA OPEN“. 

По традиция, за всяко откриващо събитие артисти и публика сменят местата си в Античния театър за различно пространствено възприятие на музиката. Светлинни картини и проекции ще потопят зрителите в програмната музика на фантастичната симфония на Берлиоз, подчерта диригентът Деян Чобанов:

„Няма да пропуснем да популяризираме и българската музика – Димитър Ненов с една страхотна пиеса, един цикъл от четири миниатюри. Това е една цветна музика, която изключително подхожда на концепцията за аудиовизуалност в случая. Публиката е на сцената, а в …на амфитеатъра се случват събитията“.

Фестивалът „Опера Пловдив“ поставя акцента на някои от най-успешните постановки, формати и творчески сътрудничества през годините. Програмата е разпределена жанрово в опера и балет, класика и джаз, мюзикъл и рок, и включва премиерни проекти с водещи артисти от българската и световната сцени, съобщава БНР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights