27.02.2024 | 3:46

Банатски българи се изявиха на сцената на Ембарго фестивала в Тимишоара

Снимка: Туши Шехаби

Банатски българи се изявиха на сцената на Ембарго фестивала в Тимишоара. Четвъртото му издание се проведе в Музея на Банатското село в румънския град и е част от програмата “Тимишоара – Европейска столица на културата 2023”.

Под мотото “Музиката на 90-те години” и на две отворени сцени излязоха групи и танцови ансамбли от България, Румъния и Сърбия. По покана на организаторите, на 10 юни (събота) концертната програма беше открита с български фолклорни танци. 

“На една от сцените се изявиха танцовите ансамбли “Брест” от Брещя, “Ръченица” от Стар Бешенов и “Славяк” от Тимишоара. Повече от половин час Музеят на Банатското село и Ембарго Фест бяха озвучени от звуците и ритмите на българския фолклор”, разказа за БТА Елена Дойчева-Драгомир, която е ръководител на “Ръченица” и отговаря за културните въпроси в Съюза на банатските българи. 

Наред с децата от танцовите групи, специални гости бяха и “Duo Exposé” от България.

Осъществяването на проекта беше подпомогнато от Съюза на банатските българи в Румъния заедно с депутата на българското малцинство в румънския парламент и Почетен консул на България в Тимишоара Георги Наков.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights