24.04.2024 | 19:49

На 24 юни се открива Международният музикален фестивал “Варненско лято”

ММФ “Варненско лято” е готов за поредната среща със своите почитатели! Варна за пореден път ще събере водещи световни музиканти с интригуващи програми, представящи и познати и обичани от публиката творби, и забравени или преоткрити шедьоври. Музиката ще преобрази лятото, превръщайки Варна в притегателен център за всички, които обичат класическата музика – от ранните барокови времена до нейните модерни измерения, за да докаже, че европейските награди и признания не са дошли случайно.
Откриването на 24 юни ще представи разнообразна програма, по традиция поверена на Симфоничния оркестър на Държавна опера Варна започваща с Рапсодия “Вардар”от Панчо Владигеров, следвана от бляскавия и изключително труден концерт за тромпет от арменския композитор Александър Арутюнян със солист френския виртуоз, тромпетистът Роман Лельо. Диригент е Иван Кожухаров, музикант с впечатляваща кариетра и присъствие. Финалът на откриващата вечер на фестивала ще бъде за ключовата и до голяма степен автобиографична Четвърта симфония на Пьотр Илич Чайковски.

Ромен Лельо е ярък представител на френската тромпетна школа, вдъхновил мнозина да създават нови произведения на тромпет, инструменталист с богат репертоар и впечатляваща дискография, чест солист на водещите френски оркестри и фестивали.

Официално откриване ММФ Варненско лято 2023
24.06.2023 г., 20:00 ч.
Драматичен театър, Основна сцена

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights