12.04.2024 | 20:48

„ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ“ ще се извиси над Белоградчишките скали

„ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ“ ще се извиси над Белоградчишките скали с крилете на оперното и балетното изкуство и тази година! Осми пореден фестивал на Софийската опера и балет сред удивителното величие на чутовния природен паметник с гости от страната и чужбина.

От 4 до 13 август ви каним да се присъедините към магичния свят на операта „Мадам Бътерфлай“ от Джакомо Пучини, както и възхитителните балетни спектакли „Кармина Бурана“ от Карл Орф и „Дон Кихот“ от Лудвиг Минкус. Изпитайте извисяващата емоция на фестивала „Опера на върховете“!

„Скъпи гости, добре дошли в Белоградчик!
Оперните и балетни фестивални спектакли, представяни всяко лято в прегръдката на Белоградчишките скали, са вече една утвърдена визия за престижа и идентичността на националната ни музикална традиция. 

Софийската опера, с динамичната си дейност, непрекъснато генерира нови импулси за разширяване на културните хоризонти и откриване на нови територии за привличане на нова публика. За осми пореден път каним нашата публика от страната и чужбина в съпреживяване на магичната красота на Белоградчишките скали с върховете на световната съкровищница от произведения на оперното и балетно изкуство. 

С убеденост изразявам мислите си, че всяка оперна и балетна продукция на открито е като неповторим уникат в многоцветната гама от емоционални състояния и духовна сила, идващи от сливането на природните дадености и внушенията и посланията на музиката, текста, пеенето и играта на открито.  

За първи път реализираме международен проект в сътрудничество с творци от Южна Корея с новата постановка на операта „Мадам Бътерфлай“ от Джакомо Пучини. Тя е един истински оперен връх, който посвещаваме на 100 годишнината на великата Мария Калас.

Софийската опера изразява искрената си благодарност за безценната подкрепа и гостоприемство на общинското ръководство на Белоградчик, а също на ръководството на „Електрохолд“ и фондация „Америка за България“.

На добър час на осмия фестивал „Опера на върховете – Белоградчишки скали“!“

Акад. проф. Пламен Карталов,
Директор на Софийската опера и балет

Можете да закупите билет ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights