20.06.2024 | 21:38

С „Храбрият оловен войник“ и „25 години с куклите на Театър ВЕСЕЛ“ започва третият месец от фестивала „Лято, кукли и приятели“

Снимка: Театър Весел

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” продължава на 5 август, събота, в 11:00 часа на сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново. Почитателите на кукленото театрално изкуство ще се срещнат с героите от  спектакъла „Храбрият оловен войник“. Представлението е от репертоара на Куклен театър ВЕСЕЛ. Постановката е на Тодор Вълов, сценографията и куклите – на Стефка Кювлиева, а музиката – на Елена Методиева. В ролите се превъплащават Веселин Василев и Елка Баланова.

След представлението от 12:30 часа в камерната зала на Художествената галерия „Борис Денев“ ще бъде открита изложбата „25 години с куклите на Театър ВЕСЕЛ“. Артистичното събитие включва театрални кукли от спектаклите „Есенен парад“, „Пингвинчето Фраки“, „Рибарят и златната рибка“, „Цветна приказка“,  „Принцесата и граховото зърно“, „Приказка за Великден“, „Русалка“ по „Легенда за Лорелай“, „Телефон 112… Позвъни!“ и „Храбрият оловен войник“. В юбилейната 25-а годишнина на куклената трупа се представят оригинални творби – куклени персонажи на сценографите Анна Пулиева, Лидия Къркеланова, Стефка Кювлиева, Емелияна Тотева и Наталия Гочева. Актьорите от Театър ВЕСЕЛ им благодарят!
  Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и на Министерството на културата. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен!

При дъждовно време представлението ще се играе от 11:30 часа на сцена в театралния салон на Народно читалище „Искра“ – партньор на фестивала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights