24.04.2024 | 19:45

Тази събота е първото издание на фестивала за латино музика Ocho Latin Festival

Първото издание на фестивала за латино музика Ocho Latin Fest е тази събота, 22 юли, в „Маймунарника“, съобщават от института „Сервантес“.

По думите им водещи групи по латино ритми, диджеи, танцьори и циркови артисти ще предложат летен музикален ден на открито, в който ще се подчертае многообразието на музикалната култура в общия ни език – испански. Фестивалът е част от събитията на „Сервантес“ по повод Испанското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Музиката ще бъде от групите Mango Duende с изпълнения в памет на Buena Vista. Calandria (Аржентина, Испания)  са специалните международни гости, подгрявани от Tropical B. Участват още „Мишо Йосифов латино джаз квартет“ и Latino Kopeles – международна група, базирана в София с репертоар от латино-арабски фюжън. Диджеите са Altais, DJ Juancho и Bori. Всички те ще предложат една музикална латино обиколка, обхващаща от салсата и кубинския сон до психоделичната кумбия, преминавайки през смесицата на латино-арабски корени без да се забравят класическите бачата, меренге и актуалния регетон, допълват организаторите.

По думите им фестивалът е подходящ за деца, кучета, папагали, шарени дрехи, усмивки и удобни обувки.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights