20.06.2024 | 21:03

Заедно от любов към танца с МФФ „Витоша“

27-ото издание на Международния фолклорен фестивал „Витоша“ се открива на 10 юли в 20.00 ч. в НИМ Бояна и продължава до 15 юли.

Воден от мотото „Заедно от любов към танца“, от енергията и емоциите на участници и публика, фестивалът ежегодно прославя българското и събира нации от цял свят. 

В продължение на шест дни над 750 участници от 15 държави ще представят багрите на своята култура чрез концертни и конкурсни програми, уъркшоп „Танци на народите“, артбазар и празнично шествие в центъра на столицата. Включени са и традиционните за фестивала инициативи – засаждане на „Дърво на приятелството“, пикник в парк „Камбаните“, отличителният за фестивала конкурс „Мома Вита и Момък Люлин“ и много други изненади. 

МФФ „Витоша“ е носител три пъти на наградата „Най-добър фестивал в света“, утвърден в иновативния си подход, последван като достоен пример за подражание. Носител е и на титлата „Почетен фестивал на ФИДАФ“ и е номиниран за Специалната награда на София за „Изключителни постижения и принос в националната култура“. Ансамбъл „София-6“ и Столична община – район Витоша за поредна година са организатори на най-цветното фолклорно събитие на София. Входът е свободен.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights