17.07.2024 | 19:54

Започва „Родопи филм фест“

Третото издание на Международен документален „Родопи филм фест“ (RIFE) ще се проведе между 6 и 9 юли 2023, в град Смолян. В програмата публиката ще може да види над 50 заглавия от България и света, а входът е свободен!
Откриването на фестивала ще се състои на 6 юли 2023 година в Амфитеатъра, където ще бъде представен филмът „Любов, дойчемарки и смърт” на германския режисьор Джем Кая. Филмът разказва за независимата музика на емигранти от Турция, техните деца и внуци в Германия. Създаден е във вълнуващ стил на документално есе и отличен с Наградата на публиката на Berlinale Panorama през 2022 година.
Тази година фестивалът ще протече под мотото „На лов за боклук!“ – важна тема, която не бива да продължаваме да замитаме и пренебрегваме. Изданието ще предложи по–задълбочено разбиране по темата за проблема с боклука, чрез заглавия в програмата си, съдържащи факти, които липсват в новинарските репортажи или социалните медии.
Подробна иформация с фестивални акценти можете да следите на сайта https://rife.bg/bg, както и в социалните мрежи
Международният документален „Родопи филм фест“ се организира от „Бул Док“ ЕООД и съорганизатор Гьоте-институт България, с финансовата подкрепа на ИА „Национален филмов център“ и Министерство на културата. Партньори на събитието са Община Смолян и Регионална библиотека „Николай Вранчев“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights