23.04.2024 | 14:14

На 28 юли започва „Алея на книгата“ във Варна

Снимка: pixabay

„Алея на книгата“ предстои във Варна от 28 юли до 6 август. Шатрите са разположени на пешеходната част от бул.„Сливница“. 

Откриването ще бъде на 28 юли от 11 часа пред Слънчевия часовник. 

Заради спорове между организаторите от Асоциация „Българска книга“ и Община Варна, тази година проявата беше под въпрос. 

В навечерието на откриването на събитието, станало емблема за летния живот на Варна, с варненския писател Людмил Станев разговаря Александър Йорданов:

„Както всяка година мястото не е подходящо. Смятам, че по-добро местоположение за събитието е алеята от Морското казино до Раковината. Мястото е сенчесто, прохладно и просторно. Освен това знаем, че ще свърши работа, понеже всяка година там се организират и други културни мероприятия“, коментира Станев.

Според писателя, акцентът върху книгите е важен, тъй като „населението затъпява“

“Хубаво е повече хора да разберат, че смисълът на живота не е само в парите, ами и в четенето на книги и културата“, добави още Станев.

Независимо от състоянието на света, за Станев морето е и винаги ще бъде вдъхновение.

„За съжаление в Бургас литературната сцена все още е по-широка от тази във Варна. Тук сме захласнати по халтурата. Поради това смятам, че трябва да взимаме пример от Бургас и другите културни центрове в България“, поясни авторът.

Източник: БНР Варна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights